Lika barn leka bäst

 

Den här bilden är tagen för två veckor sedan utanför Naturhistoriska Museet. Jag kan väl hålla med folk om att vi liknar varandra lite grann iaf. men bara lite. Ser ni annars hur kort mitt stackars hår är. Jag gick till en ARG rysk kvinna som konstant luggade mig med borste och kam innan hon klippte av det några centimeter för mycket. När jag sa åt henne att hon måste jämna ut topparna efter att hon ansåg sig vara klar blev hon ännu argare och klippte det ännu lite kortare och ojämnare. Tjoho!


Plättkalas

Varje dag jag har ledigt så vill Erik ha plättar till frukost. Imorse väckte han mig klockan 08.00 och sa att det nog var dags för mig att stiga upp och börja steka plättarna. Igår åt Erik sju plättar själv fick jag två, han säger att vi delar tid inte antal.. och jag som äter så långsamt.



Husfrun

Jag har betalat hyran och alla räkningar. Jag tvättar och städar. Snart ska jag gå och handla mat. Senare ska jag hämta Erik från jobbet och fixa middag till oss. En väldigt typisk ledig dag.

Som på den gamla goda tiden

Jag glömde min telefon hemma när jag gick till jobbet. När jag kom hem väntade en liten hälsning fylld med kärlek.


I går kväll kom vi hem från Birmingham och idag har jag jobbat hela dagen. Nu väntar jag hem Erik för ost och vinkväll. Imorgon och på måndag är jag ledig. Mycket skönt.


Mumma



Jag har läst på flertal bloggar att ordet "vardagslyx är något man inte får anväda hur som helst. Det retar upp folk om det inte är speciellt ovanligt. Löjligt. Det ät väl upp till var pch en. Vet ni vad som är vardagslyx för mig. Jo, det är När Erik jobbar morgon för då brukar han hämta mig när jag slutar och vi åker hem tillsammans och äter middag. Idag gjorde jag middagen och Erik vilade. Sen städade jag undan och Erik pluggade. Väldigt enkelt. Väldigt lyxigt. För mig!

Things to do in Birmingham?

Jag har blivit en hejare på att stanna uppe tills Erik kommer hem från sitt jobb runt 00.00. Förr somnade jag alltid mitt i en bok eller mitt i nån serie redan 22.00. Nu är jag pigg som en mört och det är nemas broblemas när jag skall upp med tuppen nästa morgon vid 07.00

Under kvällen har jag  har jag googlat "things to do in Birmingham". Men inte blivit så mycket klokare. På torsdag morgon åker vi nämligen upp på en mini-micro-semester och hittils har vi bara god mat och gott vin inplanerat. Det som allra mest lockar är att gå på Safari där man får mata giraffer och Elefanter. Men vi har inge bil och Safarit kräver en hel dag att utforska. Kanske det blir SPA istället. Jag gissar att vi på något sätt nog kommer att få dagarna att gå.



Update: När jag ser bilden så tvivlar jag. Verkligen fin och trevlig bild jag valt från google.



Sushi, Chanel och Dr. Martens

Idag jobbar Erik hela dagen och kvällen från 10.30-23.30 vilket är just typiskt när jag är ledig. Efter att jag haft min laserbehandling åkte jag in till stan och lunchade med honom. På Yo Sushi hade de "Blue monday" vilket innebär att alla rätter som åker förbi på rullbandet kostar 2.20. Hurra. Om jag smetar för mycket wasabi på mina bitar och andas in på samma gång jag tuggar så bränner det till i hjärnan. Någon med samma problem? Hur som helst så hann vi också med en kaffe på Selfridges innan han hamnade åka tillbaka till jobbet.



Jag tänkte att jag skulle passa på att shoppa lite eftersom min älskade Mamma givit mig alltför mycket pengar i födelsedagspresent och de ligger nu och bränner på kontot. Jag smet in på Chanel och frågade efter den svart/vit randiga  t-shirten som jag sett att Claudia Schiffer och Sienna Miller har. Jag fick som svar att detta plagg inte kommer att ligga ute i butik före December. Jahapp men jag vet ju vad som ligger i paketet under granen åt lilla mig. Erik säger att logon på bröstet är fult och att den vore finare utan och jag har lovat mig själv (efter att jag varit dum i huvudet) att sluta köpa dyra plagg med synlig logo, men  jag tror jag måste göra ett undantag i detta fall. Vi får se, kanske jag hinner tröttna tills jul.



Efteråt hämtade jag ett par Dr. Martens skor som jag redan provat två ggr men inte kommit mig för att köpa än. (Sist jag var inne och provade så kom vi ut med skor åt Erik istället.) Nu hade de sålt slut i svart som jag hade tänkt mig från början men det blev ett par bruna istället. Väldigt bekväma och liten klack vilket gör dem perfekt att jobba i. När jag kom hem gick jag in på deras hemsida och hittade samma skor för 21 pund mindre. Hurra tänkte jag eftersom jag kan returnera de jag redan köpt och få pengarna tillbaka om jag gör det inom 28 dagar. Men nej, ingen av mina bankkort fungerar på sidan. suck stön och flås.





Yesterday evening

Igår efter jobbet åkte vi hem till vårt för att äta och dricka vin. Fina Erik hade städat, handlat, hämtat en stor Morotskaka från Selfridges, gjort lax-smörgåsar på Reissu mies bröd och bakat en kladdkaka. Det var första gången som Erik bakade kladdkaka. Den blev väldigt äcklig. Jag slängde hela kakan i roskis. Erik tycker inte om socker och han sket i att enligt receptet jag gav honom skulle kakan innehålla 3 dl socker. Nu skulle säkert min Mor säga "Du måste vara snäll med Erik!" Det brukar hon nämligen säga till mig ganska ofta. Men ni skulle bara veta hur snäll jag är. Erik själv brukar säga att jag är så "smäll och rar".

Reiss, Roya och Erik som lyssnat alltför mycket på Gloria Estefan
Världens bästa Alex som avlastade Eriks jobb som bartender för kvällen.

Jag förstår att ni hemskt gärna vill se en bild på Morotskakan och det ska ni få, så fort Ekki slutar jobbet inatt.


Hurra!

Måndag!

Jag tycker om måndagar och speciellt mycket om jag råkar vara ledig som jag är idag. Om 45 min ska jag infinna mig på Notting Hill Clinic för min fjärde laserbehandling. Nu har styrkan höjts till nästan max och det känns inte behagligt längre. Efter denna behandling återstår endast tre. Förstå hur skönt det kommer vara nästa sommar att få ha fram benen i solen. Lyx!

Chop chop så choppar jag iväg

21 Augusti

Hela gårdagen var väldigt fin, från morgon till kväll. Jag fick vakna till vackra toner av en ännu vackrare pojkvän som fixat surskorpor med alldeles för mycket Kalles Kaviar på. Sen spenderade jag hela dagen på jobbet med underbara kollegor och avslutade kvällen i en Hotellbar med ett par drinkar. Bartendern sa till mig att 25 är den bästa åldern. Det kan hända att han har rätt. Igår hann jag känna efter.

Happy Birthday to me

Fredrika 25 år!

Sista kvällen som nojjig 24-åring.

Nu har det redan börjat skymma runt halv nio på kvällarna, vilket känns lite tråkigt. Vart tog sommaren vägen? Vart hålller år 2009 på att ta vägen? Snart har jag bott här i London i åtta månader och det känns som endast två. Jag kommer ihåg hur det var som barn när bara en dag kändes som en hel evighet. Jag vill inte klaga och jag vill inte älta men någonstans i mig så sörjer jag att tiden går fort och att jag bara blir äldre men inte hinner känna efter. För femton år sedan trodde jag att i den ålder jag befinner mig nu, ja då kommer jag att vara lyckligt gift, bo i ett fint hus med åtminstone 1 unge. Inget av det där finns med i mina planer inom de närmaste 5 åren. Men fortfarande vill jag ju ha allt det där innan jag blir för gammal. Nu när dessutom syskonen och vännerna börjar ta nästa steg mot giftermål och föräldraskap blir jag ännu mera nojjig och frågar Erik varje kväll om han tror vi någon gång kommer att få barn eller gifta oss. Jag vet ju inte ens om jag vill gifta mig, eller vill jag? Egentligen har jag ingen aning om vad jag vill. Egentligen inte. Jag tycker inte om att ingen aning ha. 

Imorgon fyller jag 25 år. Imorgon ska jag inte nojja.

Tredje gången gillt

Hurra hurra hurra. Nu har Ekki P hjälpt mig att fixa en FIN blogg. Headern här ovanför är ingen random bild utan det är utsikten från vår lägenhet. Jag tog bilden igår. Tjoho!

RSS 2.0