28.10.09

Idag fick vi äntligen köpa gutta vilket betyder, godis, glass, chips och sånt. Vi har haft deal i två veckor att inget köpa och till frukost idag åt vi Choko. Jag åt och åt tills jag mådde så dåligt att jag höll på att spy- Inte bra att hetsäta godis på morgonen.

Vi åkte till Naturhistoriska Museet för att se en utställning jag väntat på att få se i några månader men jag hade glömt bort att ungarna i England har lov. Kön var tuuusen meter och femhundra skrikande ungar i. Det får vänta nån vecka till. Vi gick på glass istället.

Ser ni att jag har stylat Eriks hår idag. Jag försökte locka med plattången men hans hår är lite bångstyrigt.

Glass till lunch fick mig för stunden att må prima men inte efteråt. Ser ni att jag är tillbaka till egna ögonfärgen. De bruna var knäppa.

Vi skulle åka River boat men de skulle ha 6.80 per person och vi hade ju ätit glass för alla pengarna. Då åkte vi hem istället.

Nu sitter jag och suttar på ett glas rött medan jag väntar på middag som Ekki fixar sen bär det av på konsert. Det blir Efterklang och en symfoni orkester. Vackert så.

Bildkalas från måndagkväll
















Sånt som gör mig lycklig

Varje morgon när jag går till jobbet möter jag folk med katter i korgar. Först tyckte jag det var lite märkligt att de är "ute och går" med katten och det var först när Kajsa var här och konstaterade att vi är granne med en veterinär som jag fattade. Att se katter varje dag och se deras hussar och mattar som bryr sig om djuren gör mig lycklig.

På vägen mellan vårt hus och tubstationen finns det en polisstation. En polisstation med polishästar. De är ute och rider flera rundor varje dag. Det bubblar lycka inom mig varje gång jag kommer nära hästarna.

 

* BILD SAKNAS*

Sen har vi också ett rävpar som bor här nära. Jag har bara sett den ena av de två men Frank och Linn såg båda och man ser dem först sent på kvällen eller på natten. Tänk att under några månader i London har jag sett flera rödrävar än jag har gjort under hela mitt liv i Finland.

 

Att kunna bo i London men ändå vara så nära de djur jag älskar mest. Det är lycka det.


Internet har flunssa

Vårt internet mår inte bra. Det lägger av lite nu som då och skiter fullständigt i om vi behöver det eller inte. Tror ni att de kan hjälpa oss från bolaget vi har kontrakt med. ha ha. Aldrig. De vet inget och kan ännu mindre. Sämst funkar förstås nätet efter 20.00 på kvällen och det är just den tiden jag kommer hem från jobbet och vill dela med mig. Nåja. Inte ska jag väl gå och tro att ni lider men lite trist. Javisst.

Idag är jag ledig och som vanligt på mina lediga dagar blev jag belönad med fantastiskt väder. Otroligt, jag höll på att svettas ihjäl i min lilla läderjacka. Måndagar i London har oftast vackraste vädret. Slår nästan aldrig fel. Nästan aldrig.

Vet ni vad jag har gjort idag. Joo jag har spenderat två timmar att söka dammsugarpåsar. På Tesco sa det till Erik att de slutat sälja dem för ca tre månader sedan (?) What! Och vart jag än gick in och frågade så skrattade de och sa att jag skall prova ebay. Ursäkta! Tydligen så städar inte londonborna sina hem eller så använder ALLA en sån där som man inte behöver påse till utan tömmer skiten i roskisen. Efter många om och men så fann jag ett stoooort stort Sainsbury´s som hade två lådor med påsar kvar på extra pris dessutom. Hurra hurra. jag tog dem båda så nu har jag äntligen dammsugit vår dammiga lägenhet. Det är inte ofta jag saknar Finland men vid såna här tillfällen så saknar jag att veta precis var jag kan få tag på allt.

 


Trevlig helg på er

Eftersom Erik och jag har haft ledigt idag har vi inte gjort mycket annat än slappat hemma. Vi har hunnit se femtielva avsnitt av Seinfield, ett avsnitt South Park, förra veckans Svenska Idol och nu ska vi se film. Vi har fått i oss plättar, tortillas, en vinflaska och popcorn. Skönt.

Trevlig helg på er! (Försök snälla att bortse från Eriks frireligiösa frilla. Han hade mycket ångest över att ta denna bild och försökte fixa till den länge innan han var nöjd)


På tal om celebrities

För två dagar sedan satt jag och kollade i en skvallertidning på jobbet. Bläddrade igenom den och tittade på bilderna men stannade upp och måste bläddra tillbaka. Innan jag hann ta en ordentlig titt tänkte jag "är det inte" och jo visst är det hon..






Vår alldeles egna NINA OTTIMAN!


Haha, ser dessutom nu att hon själv skrivit om händelsen i sin blogg.

Celebrity

Idag kom den in en märklig prick. Jag gissade att han var känd men kunde inte placera honom direkt. Men..

Nog känner ni väl igen honom? Det är ju Pete Burns.

 

 

 

Han hade glömt på sin pyjamas och hans hår var blankt och fint. Svart och en frisyr som MJ brukade köra på. På tal Om MJ så var hans syster  Latoya Jackson inne och shoppade på mitt jobb förra veckan men då var jag förstås på semester. Det ni.


A NEW LOOK

Före




Efter




Ja( ) Nej( ) Kanske(x)

Inte Bra

Jag mår inte bra. Jag känner mig uppsväld i ansiktet som om jag gråtit i ett dygn. Näsan är stockad och det svider i mungiporna. Det blir nog att krypa till kojs nu och invänta bättre tider.

Nästa gång får jag nog allt köpa medium hot salsa istället för hot. Så här kan vi inte ha det.

London by night

Eller det är ju inte riktigt sant. London by kväll är väl mera rätt. Det blev ingen bio för Keppi K var lite trött efter jobbet. Vi började iaf kvällen med att gå ut och äta på ett sånt där nytto-matställe i Soho.


Erik in action


Sweet potato falafel. Men jag åt en chicken wrap. "Som Gusi" sa Erik.


Efter maten hade vi lite dötid innan vi skulle till Apple Store. Vi hittade en mysig liten (tyst!) pub och tog en öl. Erik satte sig närmare mig och la sin kind emot min " Jag försöker inte vara gullig med dig, jag ser inte tv:n om jag inte sitter så här" Det var tydligen Sverige-Danmark match.


Klockan 19.50 hade vi tid men först 20.15 fick vi äntligen prata med någon. Jag behövde inte ens bli arg utan Erik fick en splayny ipod utan att de ens tagit sig en titt på den gamla. Hurra.


Vi mötte upp Othmans Nina och hennes vän på en annan pub. Kanske inte världens mest smickrande bild men Erik ser ut som om han är full i fan och det är alltid kul.


Vi följde Nina hem och brevid henne så bor det en fin röd räv. Jag försökte ta ett foto på räven men då sa den morr och sprang bakom en buske. Vi blev hungriga och gjorde nattmackor när vi kom hem till oss.


Mmmm pesto, salami, tomat och mozzarella på ruispala. Gott gotti gott gott. Sen blev det natt.

fredag, lördag eller söndag?

Det känns som om jag varit ledig i ett år. Jag har ingen aning om vilken dag eller tid det är. Jag är inte gjord för semester. Jag behöver rutin och uppgifter att ta itu med så att jag inte går under. Rätt bra ändå att jag ska tillbaka i jobb snart. Trots flumflum har jag lyckats ta mig till kliniken i Notting Hill utan större besvär. Jag hade min femte behandling idag och nu får jag vänta hela två månader till nästa gång eftersom det börjar ta sig. Hurra.

Snart snart ska jag och möta upp Ekki P. Vi skall gå till Apple store på Regent str. Det är sånt man går me på att göra en lördgaskväll om man är en bra flickvän. (Erik har bara med mig som backup ifall han inte får en ny ipod på garanti så låter han mig skälla på dem och vara arg)

Sen kanske jag bjuder ut honom på Bio. Eller på öl. Det där vet man aldrig.


Från höst till sommar och tillbaka till höst

I onsdags regnade det och var bedrövligt. Då gick vi ut på promenad och vidare till butiken för att handla vin och dajmkaka. Det får man göra när det regnar. Kassörskan tyckte att min regnrock var fin. Det tycker jag också.

Så här såg det ut igår. Så varmt att vi svettades och mådde illa. Jag borde egentligen lagt upp en bild på mig i bikini men man kan ju bli avstängd för sånt. Vi vet ju hur det gick för hon Pensar på kyrkpressens blogg.


Och idag har det varit tillbaka till regnet. Men nu orkar jag inte ladda upp fler bilder för det tar en evighet.


"Har du skrivit på bloggen idag?"

Varje kväll när Erik kommer hem från jobbet så frågar han mig om jag skrivit i bloggen. Jag vet inte hur många gånger jag förklarat att jag har semester och på min semester tänker jag inte syssla med bloggande. Men nu borde jag egentligen skriva Cover Letters och söka jobb och då skriver jag mycket hellre här. Ja. Bra.

På måndag börjar jag jobba igen. Det känns väl sådär, roligare saker har man väl varit med om. Inte för att mina dagar nu just har varit speciellt givande, idag har jag bland annat gjort följande

 

Efter att jag gjort frukost till Ekki P och han åkt iväg till jobbet så färgade jag håret. Oj så fint. Jag tog femtielva bilder och denna var den enda som såg någolunda ok ut. Helt oskojat.


Vid halv 3 åkte jag in till stan och lunchade med Erik. Vi hade innan kommit överens om att om jag ska med så måste jag knipa käft så att Erik kunde få studera Matematik ifred. 3 timmar satt jag tyst och läste bok men ibland gjorde jag små slängpussljud mot Erik. Men de ville han inte veta av.

När Erik gick tillbaka till jobb så åkte jag hem och åt maltesers. Maltesers som Erik blev flyförbannad över att jag köpt. Det här var alltså andra gången i vårt 1 och 1/2 års långa förhållande som Erik blivit upprörd. Han är allt bra tokig den där Erik. Över en påse gutta. Jo men visst.


RSS 2.0